Résidence Ainseveau

Nature et biodiversité à Nismes

Les jardins d'Ô (Watertuinen)

In het hartje van Nismes zijn er een kasteel en een volledig gerenoveerd park die iedereen stimuleren om te gaan wandelen. Het water is er alomtegenwoordig : rivier, kanalen, poelen, fontein, waterval, minigolf en kinderspelen. Dit alles is te voet of op een schoepsbootje te ontdekken.

Le fondry des chiens

« Le Fondry des Chiens » is een natuurlijke afgrond gelegen in de hoogste gedeelten en in het oosten van het dorp van Nismes, in de gemeente van Viroinval (regio van de Calestienne). Deze site wordt als “groot biologisch belang” bestempeld, onder de naam van “Tienne Sainte-Anne en Fondry des Chiens”. Deze natuurlijke laagte (abannets) van een twintigtal meters diepte gaat dicht aan de rand van de grond open, op een boomloze hoogvlakte, in de natuurreservaat van het domein van Viroin. Deze afgrond is het resultaat van de chemische erosie van kalk door de wind en de waters. “Le Fondry” werd vroeger voor het ijzererts geëxploiteerd.

De « Super des Fagnes » brouwerij

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de brouwerijen, is de “Brasserie des Fagnes” ontworpen om bezoekers te ontvangen en hen toe te staan de productie onbelemmerd te ontdekken. Ter plaatse wordt het mogelijk om van uw favoriet “Fagnes” bier te genieten. Dit wordt rechtsreeks uit een van de 1000 liters bierkuipen van de brouwerij geserveerd. Alle smaken uit de productie in uw glas… Tekst vrij vertaald uit de website van de brouwerij

Stuw van de « Ry de Rome »

Ontdek de stuw van de “Ry de Rome” met de hele familie. Deze wateroppervlakte lijkt op een meer uit een middelgebergte. Neem er tijd om de waterfauna en -flora uit de Ardennen te observeren of geniet van de kalmte van de plaats om er de schoonheid van het landschap te beschouwen. Dit kan vanuit een van de talrijke parkeer- en picknickplaatsen die tot uw beschikking staan. Opgepast : het is daar verboden te zwemmen en te vissen ! Tekst vrij vertaald uit de toeristische informatiefiche.

De schuilplaats van Hitler

Het “Wolfsschlucht I” (“Ravijn van de wolf” of “Keel van de Wolf”) is de codenaam die door de Duitsers werd gebruikt om tijdens de campagne van Frankrijk van juni 1940 naar hun grote hoofdkwartier te wijzen. Gelegen in de regio van de “Brûly-de-Pesche” (in de Belgische venen), wordt deze plaats meestal “de schuilplaats van Hitler” genoemd.
Photo : Loic Martin

De meren van Virelles

Zin in een wandeling, in de ontdekking van een bosvijver en in iets met plezier te leren ? Kom dan naar de Aquascope van Virelles! Door zijn rietvegetatie en zijn wateroppervlak van ruim 80 hectares is de Aquascope van Virelles het centrum bij uitstek voor de ontdekking van de pracht die ons door de natuur wordt geofferd. De vijver zal duizend-en-een rijkdommen laten ontdekken aan iedereen die komt : nieuwkomers, beginners in de fotografie en/of observatie, natuurvorsers, families en groepen. De Aquascope van Virelles heeft als opdracht om toerisme, opvoeding, opleiding en bescherming van het milieu te verenigen. Dit gaat om het behouden van de toeristische bestemming maar ook om het verlagen van de impact op het milieu door de gebruikers te sensibiliseren.

Stuw van « l’Eau d’Heure »

Het is een toeristische trekpleister met de grootste meren van België. Breng daar een moment van puur geluk met vrienden of familie door. Er zijn talrijke activiteiten om u daar te vermaken en ontspannen : Het meer in een amfibische bus ontdekken. Rond het meer fietsen dankzij de fietspaden van de Ravel. Een toeristisch treintje nemen. De naburige natuur ontdekken. Op avontuur in de bomen of op een mountain bike gaan. In de tropische sfeer van het Waterpark duiken. In een Wellness centrum ontspannen. In alle rust eten en een glaasje drinken. Van de verscheidene speelpleinen genieten. Golf en Foot Golf ontdekken… Maar ook : Zeilplank, kajak, paddle, zeilboot, jet ski, waterski, duiken, … Tekst vrij vertaald uit hun website