Résidence Ainseveau

Nature et biodiversité à Nismes

Ligging

Auguste en Marie-Josée verwelkomen u in hun herenhuis in Nismes. Gelegen in het dal van de rivier “l’Eau Noire”, wordt het dorp vooral bekend voor zijn natuurreservaten en geologische bezienswaardigheden die de kalkhoudende regio van de Calestienne kenmerken. Er zijn bijvoorbeeld “le Fondry des Chiens”, “le Fondry Matricolo” en “la Roche Trouée” die de moeite waard zijn. Er bestaat ook een toeristisch treintje dat u tijdens een uur door de verschillende plaatselijke bezienswaardigheden zal rondleiden.

Viroinval-Hermeton Natuurpak

Nismes maakt deel uit van de gemeente van Viroinval. Een actief beleid wordt er geleid ten aanzien van de bescherming van de natuur en de ontvangst van de natuurlijke fauna. De entiteit maakt deel uit van het Viroinval-Hermeton park en is kandidaat om als nationaal park te worden erkend. Als u van de rust van de natuur houdt en als u mooie landschappen, platteland en observatie waardeert, worden onze regio en gastenkamers voor u gemaakt ! De dichtheid van Natura 2000 zones en van natuurreservaten is hier de hoogste van België. Nismes herbergt ook een grote verscheidenheid van wilde orchideeën.

In de praktijk

Het dorp zal aan al uw behoeftes voldoen. Restaurants, winkels, bioscoop, post, kappers, bloemist, garagehouder, slager, cafés met terras, mini-golf, plaatsen om te vissen, … zijn op minder dan 400 meter afstand van de gastenkamers. Bussen doen de dichtstbijzijnde steden aan : Couvin, Chimay, Philippeville en Namen. Nismes ligt ook op dertig minuten rijden van de “barrages de l’Eau d’Heure”.

De hele dag bezig zijn

Met meer dan 250 km bebakende wandelingen, trakteert Viroinval u op pittoreske en beboste wandelpaden. De mountain bikers worden niet vergeten en beschikken over 400 km bebakende parcours (+Ravel). Dit zijn twee leuke manieren om de vallei (“Vallée des Eaux Vives”) te ontdekken. De “jardins d’Ö” (Watertuinen), gelegen in het gemeentelijke park, zijn een speelplein voor kinderen en een rustige plaats voor volwassenen. Het is daar ook mogelijk om in een roeibootje rond te varen. Voor de liefhebbers van spannende sensaties bieden “les barrages de l’Eau d’Heure” allerlei activiteiten (zeilen, waterski, parcours in de bomen, etc.). Twijfel niet om ons te contacteren als u meer inlichtingen wenst.